Publicat: 28 Mai, 2015 - 12:00

Stagiunea Muzicală Theodor Aman organizată de Muzeul Municipiului București, vă invită joi, 28 mai 2015, de la ora 19.00, la un concert de fagot susținut de solista Maria Chifu, alături de invitatele sale Mihaela Pletea (soprană) și Olga Podobinschi (pian), la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului.

Maria Chifu a studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Națională de Muzică din București. A participat la cursuri de Masterclass susținute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) și David Rachor (SUA) în 2001 și 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă și la Universitat fur Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. În anul 2011 a obținut titlul de doctor — Summa cum laude, în cadrul Universității de Muzică București, iar din anul 2012 este cadru asociat la catedra de fagot.

A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri internaționale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internațional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană — Happoman 2012 (Coreea de Sud), proiectului româno-irlandez 'Theatre of Sound' susținut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland și ICR, Catsheuvel Festival și Roem Eens Verhaal, De Nieuwe Regentes, Haga. A susținut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Olanda, Grecia. Este membră a grupului Inter—Art SeduCant și Sonomania.

Program

1. Tiberiu Brediceanu — Bade pentru ochii tăi (voce și pian)

2. Tiberiu Brediceanu — Bagă, Doamne, luna-n nori (voce și pian)

3. Tiberiu Brediceanu — Cât e muntele de'nalt (fagot și pian)

4. Tiberiu Brediceanu — Cine m-aude cântând (voce și pian)

5. Tiberiu Brediceanu — Pe sub flori mă legănai (voce și pian)

6. Tiberiu Brediceanu — Floricica de pe apă (voce și pian)

7. Bela Bartok — Dansuri românești (fagot și pian)

8. Tiberiu Brediceanu — Ochi albaștri-s drăgălași (voce și pian)

9. Paul Constantinescu — Joc dobrogean (pian)

10. Diamandi Gheciu — Zdreanța (voce și pian)

11. Paul Jelescu — Rapsodia dobrogeană (fagot și pian)

12. Felicia Donceanu — Bâlci în Aldebaran (voce și pian)

Prețul unui bilet este de 16 lei.