Publicat: 10 Septembrie, 2015 - 17:38

La doi ani de la cea mai recentă vizită în România, José Carreras răspunde invitaţiei Project Events şi revine în ţara noastră pentru un concert extraordinar, ce va avea loc pe 29 Noiembrie, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

José Carreras le va oferi clujenilor un concert din care nu vor lipsi celebrele melodii ale perioadei „Belle Époque“, dar nici cunoscutele sale arii de operă, operetă şi musicaluri. Concertul se va numi „The Very Best Of José Carreras” şi îi va încânta pe fani cu îndrăgitele piese „La Donna e Mobile”, „Nessun Dorma” şi multe, multe altele.

José Carreras ocupă un loc privilegiat în lumea muzicii. Născut în Barcelona, acesta a studiat muzica în oraşul natal. În 1970 şi-a inceput cariera muzicală la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, jucând în piesele Nabucco şi Lucrezia Borgia. Cariera artistului cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, cele mai importante fiind: Andrea Chenier, La Boheme, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, Forţa Destinului, I Pagliacci, Elixirul Iubirii şi Bal Mascat, dar şi înregistrări cu mari artişti care au activat în afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman. Pe lângă reprezentaţiile de operă, acesta a susţinut recitaluri în cele mai renumite săli de concerte din lume. Întregul său repertoriu include peste 600 de titluri interpretate, ce acoperă o paletă largă de stiluri muzicale, de la baroc pana la contemporan.

José Carreras a făcut parte din proiectul „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, ce au continuat până în 2003. Primul concert în scop caritabil al celor trei magnifici a avut loc la Roma, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal. Datorită succesului uriaş, concertele în această formulă au continuat vreme de 14 ani. Albumul „Carreras-Domingo-Pavarotti: The Three Tenors In Concert” deţine recordul Guinness Book pentru cel mai bine vândut album clasic.

Considerat de criticii de gen ca fiind tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre, José Carreras a dovedit lumii întregi că nu este doar un mare artist, ci şi un filantrop. După ce, în 1988, a câştigat lupta cu leucemia şi a înfiinţat „Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei”, José Carreras a reuşit să se implice activ pentru strângerea fondurilor necesare oamenilor diagnosticaţi cu leucemie şi să doneze fundaţiei sume importante din onorariile concertelor susţinute de el, dar şi din vânzările de CD-uri.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, din 29 Noiembrie, preţurile biletelor sunt următoarele:

- 500 lei (categoria VIP)

- 350 lei (categoria 1)

- 300 lei (categoria 2)

- 250 lei (categoria 3)

- 200 lei (categoria 4)

- 150 lei (categoria 5)

Cei care doresc să îl asculte live pe José Carreras îşi pot procura bilete pentru spectacolul de la Cluj, din 29 Noiembrie, în următoarele locaţii: Magazinele Flanco, Librariile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall sau online, de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.

Concertul José Carreras va avea loc pe 29 Noiembrie 2015 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca si este un eveniment organizat de Project Events.