Publicat: 10 Iulie, 2016 - 17:27
Share

Cele mai îndrăgite melodii ale trupei Taxi se vor auzi live, pe 9 septembrie, la Hard Rock Cafe, în cadrul unui concert ce face parte din campania Music For Autism! Fondurile rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist .

Activitatea de 15 ani a trupei TAXI înseamnă peste o mie de concerte, o prezenţă la Eurovision, opt albume, multe clipuri şi nenumărate hituri. Liniile melodice revigorante şi versurile imprevizibile, acide şi ironice, transformă orice recital Taxi într-o experienţă memorabilă, de la care pleci cu fruntea descreţită şi refrenele încă în minte.
 
TAXI a luat fiinţă în 1999 iar atuul formaţiei a fost încă de la început carismaticul Dan Teodorescu. Parcursul trupei cuprinde multe elemente notabile: în 2000 TAXI a reprezentat România la Eurovision cu piesa “Luna”, melodie ce a propulsat trupa în topul preferinţelor publicului, în care a rămas până în prezent. Anul 2000 a însemnat pentru Taxi şi lansarea albumului “Trag un claxon”, un remarcabil succes de piaţă al momentului, mai ales datorită hit single-ului “Jumătatea mea”.
 
În 2004 TAXI a lansat albumul “Politica”, un material satiric de pe care se evidenţiază piesa “Aici sunt banii dumneavoastră”. Iar în 2007 aplombul creativ al trupei s-a concretizat în forma albumului “Romantica”, ce include 12 piese de dragoste dar şi multe colaborări cu nume precum Cheloo, Dax, Mihaela Radulescu şi mulţi alţii.
 
În ultimii ani, Dan Teodorescu, împreună cu trupa sa, a continuat să aibă preocupări diverse: a explicat pe larg „Subtitrarea la români”, s-a preocupat de iluminatul stradal - „Strada mea cu-n singur bec”, după ce a petrecut câteva zile pe o plajă a depistat  o „Dramă în Vamă”, a lansat mesaje motivaționale - „Bă, treci la coadă!”, dar și-a păstrat și latura romantică, foarte bine reprezentată prin „Cele două cuvinte”, “Non Stop” și „Ești iubibilă”. Trilogia celor 2 cuvinte a atras atenția tuturor generațiilor asupra trupei Taxi, cele trei videoclipuri având parte de nenumărate remake-uri.

Concertul din 9 septembrie va veni în sprijinul proiectului Music For Autism ce are ca scop strângerea de fonduri pentru utilirea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros din Constanţa. Instituţia oferă terapii ajutătoare copiilor cu diverse tulburări şi deficienţe şi are un efectiv de 250 de copii diagnosticaţi cu autism, tulburări asociate şi deficienţă mintală. Finanţarea obţinută în urma concertului va servi la utilarea unei săli de muzică, cât şi la achiziţionarea altor materiale necesare în terapiile ce vizează integrarea profesională şi socială. O altă parte a fondurilor strânse se vor direcţiona către Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia- ce oferă terapie cu ajutorul cailor pentru copiii cu dizabilităţi.