Publicat: 13 Decembrie, 2018 - 10:02
Share

Muzeul "Vasile Pârvan" are deosebita bucurie de a organiza, acum la sfârşit de an, un concert dedicat sărbătorilor de iarnă.

După un an plin de evenimente care, sperăm noi, au mulţumit publicul bârlădean, se cuvine să încheiem anul acesta special, în care am marcat centenarului Marii Uniri, cu un spectacol de gală.

Va fi un recital cu lucrări romantice din repertoriul pentru corn şi pian, cuprinzând reîntoarceri la sursele primare de inspiraţie ale muzicii, prin evocarea unor nume mai puţin răsunătoare ale componisticii româneşti, dar nu numai, care au dovedit prin gestul creator o afinitate pentru valorificarea resurselor multiple ale cântului popular.

Protagonişti ai acestui concert vor fi doi importanţi muzicieni, ambii profesori universitari, doctori în cadrul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu din Iaşi. Este vorba de cornistul Petrea Gîscă şi pianista Aurelia Simion, care vor interpreta lucrări de:

Fr. Strauss - Nocturnă op. 7
Fr. Strauss - Fantezie op. 2
A. Simion - Fantezie pe o temă din Rapsodia I de G. Enescu
Gh. Păunescu - Piesă în stil românesc
N. Petri - Fantezie pe două teme populare op. 25
O. Negruţa - Impromptu
P. Gîscă-A. Simion - Studiu de concert
I. Macovei - Cântec de leagăn
D. Fedov - Joc moldovenesc
Cântece de iarnă

Recitalul va avea loc duminică 16 decembrie, ora 11.00 la Pavilionul Expoziţional "Marcel Guguianu", din str. Transilvaniei 4 - 6.

INTRAREA LIBERĂ
 

Tag-uri Institutii: