Publicat: 13 Septembrie, 2016 - 18:35
Share

Cu un look surprinzător, energie debordantă şi talent muzical înnăscut, basista Nik West îşi va face simţită prezenţa la Bucureşti, în cadrul unui concert de proporţii, ce va avea loc luni, 17 Octombrie, la Beraria H, începând cu orele 21:00.

Aflându-se la prima sa vizită în România, chitarista americana supranumita Lenny Kravitz la feminin, propune bucureştenilor o variantă inedită de spectacol, împreună cu chitaristul Tomo Fujita - cunoscut pentru colaborările sale cu Phil Collins, Kenwood Dennard, Ronnie Earl si Paul Jackson - şi tobosarul John Blackwell – fost baterist al unor artişti precum Prince, Justin Timberlake şi Patti Labelle. Această formulă se numeşte Funkalaya şi s-a remarcat la nivel internaţional prin modul fenomenal de a readuce în prim plan groove-urile funky.

Nik West stăpâneşte cu precizie profunzimile artistice ale instrumentului său. Atunci când cântă se simt influenţele funky ale lui Larry Graham, Louis Johnson şi Marcus Miller. Cunoscută pentru cover-ul piesei "Back in Black", de la AC/DC, NIK a impresionat mulţi fani înrăiţi ai rockului şi a devenit instant o preferată a legendarului Steven Tyler. Există mulţi cântăreţi buni, însă doar o parte dintre ei întrunesc caracteristicile vocale necesare pentru a-i face pe ceilalţi să continue să-i asculte. "M-a surprins foarte tare faptul că Lenny Kravitz s-a uitat la toate videoclipurile mele şi că a fost atât de impresionat de cover-ul pentru "Teen Town" încât a vrut să mă cunoască personal", spune artista.

Călătoria muzicală a lui West a început în oraşul natal, Phoenix, Arizona. Tatăl ei – un chitarist desăvârşit – a învăţat-o să cânte la chitară pe vremea când ea avea 13 ani. Nik a crescut într-un mediu plin de muzică şi creativitate, surorile ei cântând la clape, tobe, vioară şi chitară.

Cu toate că şi-a început drumul muzical studiind chitara, Nik şi-a dat seama de adevărata sa chemare atunci când a descoperit basul, în timpul liceului, pe vremea când asculta piesa "You Wanna Be Startin Somethin", a lui Michael Jackson.

Cariera sa artistică include colaborări cu artişti precum Dave Stewart de la Eurythmics, Prince, John Mayer, precum şi apariţii în calitate de invitat special la American Idol.

Basista, cântăreaţa şi compozitoarea Nik West este mult mai mult decât un chip frumos. Alex Henderson, renumit critic muzical al Billboard, rezumă incredibilul talent al lui West zicând că "este unul dintre singurii artişti ai secolului 21 care nu are lacune în materie de talent".

În timp ce Nik lucra la primul album, Dave Stewart de la Eurythmics a descoperit proiectul, s-a îndrăgostit de vocea ei şi a contactat-o pentru a lucra împreună. În câteva zile, West performa cu Stewart în Los Angeles în faţa unor mulţimi imense.

Puţin timp mai târziu a început o colaborare şi cu compozitorul şi producătorul Glen Ballard (Alanis Morissette, George Strait şi Michael Jackson). De atunci, Nik a mai cântat, înregistrat şi jamm-uit cu artişti precum Prince, John Mayer şi Marcus Miller. Talentul său le-a atras atenţia lui Lenny Kravitz, Steven Tyler şi Flea (RHCP).

Înainte să apară pe coperta Bass Musician Magazine şi în revistele Bass Player, Bass Quarterly Germany, şi Bass Magazine Japan, îndemânarea lui West a fost observată de legendara companie muzicală Fender, care i-a oferit un endorsement artistic. Nik a fost unul dintre primii muzicieni care au cântat la primul bas cu şase corzi de la Fender. Mai târziu i s-a oferit un endorsement pentru amplificatoarele SWR Black Beauty. Fotografia cu West pentru reclama SWR a fost selecţionată de însusi basistul Marcus Miller. "Când cineva era sunat de Prince şi de directorul muzical al lui Michael Jackson (Michael Bearden), era clar că trebuia să fie ceva special în legătură cu persoana respectivă!".

Bilete pentru concertul basistei Nik West, de la Bucureşti, sunt disponibile atât la Berăria H, precum şi la standul TICKETNET din Unirea Shopping Center etj.2, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI Travel Center si Eurolines sau online prin TICKETNET.RO, BERARIH.RO, IABILET.RO, şi BILET.RO. Preţurile acestora variază în funcţie de categoria de loc, după cum urmează: cat. I – 120 lei, cat.II – 90 lei si cat.III – 70 lei.