Publicat: 14 Martie, 2018 - 14:15

Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim, va organiza în data de 20 martie 2018, în Salonul Navon, clădirea Younes şi Soraya Nazarian, al Conservatorului Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim, un concert de muzică românească, susţinut de tinerii evrei de origine română.

Prin acest eveniment se doreşte evidenţierea copiilor talentaţi care provin din familii ale evreilor originari din România.

"Romanian Concert" este organizat la solicitarea reprezentanţilor comunităţii de evrei originari din România, stabiliţi în Israel şi are drept scop cultivarea sentimentului de apartenenţă la cultura română şi al simţului de unitate a comunităţii în statul de reşedinţă.

Evenimentul se bucură de sprijinul doamnei Elisabeth Berkovits, director al Departamentului Proiecte Speciale din cadrul Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim.

Proiectul face parte din programul ,,Caravana Identităţii Româneşti", care cuprinde o serie de acţiuni culturale destinate promovării culturii române şi consolidării identităţii naţionale româneşti şi se înscrie în Programul Strategic - Spaţiul Cultural Comun Românesc - Centenar Marea Unire 1918 - 2018.

Tag-uri Nume: