Publicat: 16 Martie, 2018 - 11:26
Share

Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chişinău organizează, în contextul Anului Centenar, două concerte simfonice susţinute de Orchestra Română de Tineret sub bagheta maestrului Cristian Mandeal la Chişinău şi Bălţi. Evenimentele vor avea loc pe  20 martie, ora 18.00 la Sala cu Orgă din Chişinău și pe 21 martie, ora 18.00 la Teatrul Naţional 'Vasile Alecsandri' din Bălţiș

În program:

George Enescu - Rapsodia op. 11, nr. 2 în Re Major

Camille Saint Saens - Introducere şi Rondo Capriccioso, op. 28, pentru vioară şi orchestră

Serghei Rachmaninov - Simfonia a II-a op.27

Intrare liberă!

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic şi educaţional sprijinit de Fundaţia 'Prietenii Muzicii - Serafim Antropov' şi Lanto Communication. Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Naţional de Artă 'Tinerimea Română'. Acest proiect reuneşte cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experienţă artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanţă. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din ţară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp şi pe plan muzical internaţional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

Din noiembrie 2011 ansamblul este membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret - EFNYO. În cadrul acestui organism internaţional Orchestra Română de Tineret este participant activ al programului EXchange, menit să asigure o cât mai bună circulaţie a celor mai valoroşi tineri muzicieni în cadrul programelor derulate de orchestrele de tineret din Europa.

Considerat un proiect artistic ajuns la maturitate, Orchestra Română de Tineret îşi continuă călătoria în lumea muzicii de calitate şi a recunoaşterii internationale, fiind un ansamblu educat în spirit profesionist într-un mediu artistic exceptional.

Este important de menţionat faptul că 12 dintre cei 90 de membri ai orchestrei sunt originari din Republica Moldova, inclusiv solistul - talentatul violonist Dan Iulian Druţac care, în prezent, studiază şi locuieşte la Londra.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: