25 iunie 2022

Concerte religioase în bisericile din Alba Iulia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Veniţi, creştini, la rugăciune !” invitaţia municipalităţii la o serie de 3 concerte religioase în bisericile din Alba Iulia

3 zile. 3 biserici. 3 spectacole unice, la Alba Iulia, înainte de Săptămâna Mare – un proiect cultural excepţional îi aduce în faţa publicului din Alba Iulia pe actorul Dorel Vişan, soliştii Mariana Anghel, alături de grupurile Anghelos şi Cantores, şi de Marcel Anghel, cu toaca străbună.

Locurile alese pentru concerte au, la rândul lor, o semnificaţie aparte şi o rezonanţă puternică pentru comunitatea locală:
Biserica Sfântul Minea, 15 Aprilie 2022, ora 18:00;
Biserica Întâmpinarea Domnului, 16 Aprilie 2022, ora 18:00
Biserica Pogorârea Sfântului Duh, pe 17 Aprilie 2022, de Florii, de la ora 12:00.

„Paştele e mai mult decât credinţa, e esenţa credinţei noastre. Mă bucur că îl putem sărbători, în sfârşit, aşa cum se cuvine, fără restricţiile şi distanţarea din anii trecuţi. Pentru că Pastele acesta înseamnă apropiere, nu distanţare. Între oameni, între creştini, între fraţi şi acum şi între voci: Mariana Anghel, grupurile Anghelos şi Cantores, şi maestrul Vişan. Seria de 3 concerte religioase pe care primăria le-a pregătit-o albaiulienilor este un dar de suflet pentru comunitate, acum, când se apropie cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii” a declarat Gabriel Pleşa, primarul municipiului Alba Iulia.

Se vor interpreta piese din folclorul religios care vor urma cronologia faptelor, precum şi a emoţiilor legate de ultima săptămână din viaţa lui Iisus Hristos (Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea şi Învierea.

Grupul cameral instrumental „Cantores” va acompania recitaluri de excepţie, iar între reprizele de interpretare vocală şi instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul Dorel Vişan va recita Psalmi.

Participarea publicului este gratuită la toate cele trei concerte religioase reunite sub chemarea „Veniţi, creştini, la rugăciune !”

Sursa foto: Facebook