Publicat: 10 Decembrie, 2014 - 14:43
Share

Seria de concerte de muzică clasică la sediul ICR Berlin se incheie cu un concert al violoncelistului Cătălin Ilea împreună cu tinerii muzicieni Miyuko Wahr (vioară), Constantin Siepermann (violoncel) şi Alisa Hopp (pian). Cei trei tineri, însoțiți de maestrul Cătălin Ilea, vor interpreta pe scena Institutului Cultural Român din Berlin trei lucrări muzicale: Romanian Melody de Max Bruch,  aranjament pentru vioară, violoncel şi pian, Rapsodia Ungară de David Popper, aranjament pentru două violoncele și Trio nr. 3 pentru pian de Ludwig van Beethoven. 

Cătălin Ilea se numără printre cei mai importanţi violoncelişti ai Europei, obţinând de patru ori premiul întâi la concursuri importante din Italia, Spania şi România. Cătălin Ilea a fost solist al Filarmonicii „George Enescu" din Bucureşti şi profesor la Academia de muzică. În 1977 s-a stabilit în Germania, unde a devenit solist al orchestrei Wuppertaler Symphoniker şi al Filarmonicii Hungarica. În prezent este de peste 10 ani profesor la Universität der Künste din Berlin. A colaborat cu orchestre de renume precum Staatskapelle Berlin, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, Philharmonia Hungarica, Wiener Tonkünstler-Orchester, NDR Sinfonieorchester, Los Angeles Philharmonic. Susţine anual cursuri de măiestrie în Germania, Belgia, Italia, Polonia, Coreea de Sud  şi este membru în juriul mai multor concursuri internaţionale.
Alisa Hopp studiază din 2012 la Școala de Muzică din Berlin Hans Eissler, la clasa Prof. Galina Iwankowa și este câștigătoarea concursului „Jugend musiziert”. Constantin Siepermann este un violoncelist de mare talent, la rândul său câștigător al concursul „Jugend musiziert”, student la gimnaziul Carl Phillip Emanuel Bach și Institutul Julius Stern din cadrul Universität der Künste Berlin, avându-l profesor pe maestrul Cătălin Ilea. Tânăra violonistă Miyuko Wahr este în prezent studentă la UdK Berlin, la clasa Prof. Latica Honda-Rosenberg și câștigătoarea multor premii la nivel local și regional, inclusiv „Jugend musiziert”.