17 octombrie 2021

Concertul inaugural – prezentat de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU şi pianistul JOSU DE SOLAUN, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO

După o frumoasă participare la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, Orchestrele şi Corurile Radio România îşi deschid noua stagiune la Sala Radio! În ciuda problemelor rezultate din contextul pandemiei, stagiunea 2021-2022 debutează vineri, 15 octombrie (19.00) cu un eveniment extraordinar, în speranţa că muzica şi artiştii de valoare ce ne-o dăruiesc ne vor ajuta să depăşim momentele grele şi să revenim la normalitate.

Concertul inaugural – prezentat de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO – se va derula cu participarea a trei muzicieni al căror nume vorbeşte de la sine. La pupitrul dirijoral se va afla muzicianul vienez SASCHA GOETZEL, recent numit în poziţia de director artistic pentru Orchestre National des Pays de la Loire (Franţa). În ipostaze solistice îi veţi aplauda pe apreciatul violonist român ALEXANDRU TOMESCU – ce interpretează pe vioara Stradivarius Elder-Voicu şi pe pianistul spaniol JOSU DE SOLAUN, câştigător al premiului I al Concursului Internaţional „George Enescu” (secţiunea pian) – ediţia a XIII-a.

Programul serii de la Sala Radio propune o incursiune prin muzica Germaniei, de la clasicism la romantismul târziu şi chiar modernism, prin creaţiile a trei mari compozitori.

Concertul se va deschide cu Uvertura Egmont semnată de BEETHOVEN, lucrare creată pentru a ilustra muzical piesa de teatru cu acelaşi nume scrisă de Goethe, care a lăudat el însuşi genialitatea compozitorului. Veţi asculta apoi Concertul în re minor pentru pian, vioară şi orchestră de coarde, compus de MENDELSSOHN… la doar 14 ani! Evenimentul se va încheia cu Suita Cavalerul Rozelor, realizată pe baza operei omonime semnate de RICHARD STRAUSS. Suita a fost interpretată în premieră absolută în 1944, de către Filarmonica din New York.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Purtarea măştii este obligatorie şi accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabilitatea personalului Radio România, prin aplicaţia mobilă de verificare „Check DCC”. Pentru detalii legate de acces, puteţi consulta site-ul oficial https://www.orchestreradio.ro/.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. De asemenea, se pot achiziţiona DOAR în ziua concertului (între orele 14.00 şi 19.00) şi de la casa de bilete a Sălii Radio. Biletele sunt disponibile şi în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.