25 mai 2022

Concertul sporturilor, eveniment spectaculos pentru elevii şcolii Gimnaziale din Moşniţa Nouă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Amatto Zaharia şi Yamato Zaharia încheie suita de acţiuni ‘Azi sunt Profu’ tău de sport!’ din Proiectul european ‘WoW Europe’

Pentru câteva zeci de elevi de la şcoala Gimnazială din Moşniţa Nouă se anunţă o oră de sport unică joi, 10 iunie, de la ora 11:00, la sala de sport din localitate. Profi de sport vor fi multiplii campioni mondiali, europeni şi naţionali Amato Zaharia şi Yamato Zaharia. Lor li se vor alătura alţi sportivi de mare valoare, care îi vor iniţia pe copii în tainele sportului. Acţiunea ‘Azi sunt Profu’ tău de sport’, iniţiată şi organizată de Asociaţia Junior Sport, face parte din Proiectul european ‘WoW Europe’, care pledează pentru mişcare şi pentru întoarcerea la sport – cu atât mai importantă după un an de pandemie.

‘Prin cea de a cincea acţiune ‘Azi sunt profu’ tău de sport!’, care are loc în acest an în judeţul Timiş, dorim să aducem sportul în atenţia copiilor, direct în şcoli. Suntem fericiţi să avem alături de noi, ca ambasadori, mari sportivi, adevărate modele pentru tânăra generaţie’, a declarat Beatrice Mercado, preşedintele Asociaţiei Junior Sport – iniţiator şi coordonator al Proiectului ‘WoW EUROPE’.

Evenimentul va începe la ora 11:00 la Sala de Sport din Moşniţa Nouă. După încălzirea cu multiplii campioni Amatto Zaharia (actualmente preşedintele Federaţiei Române de Kempo) şi Yamato Zaharia (în prezent antrenor al lotului naţional de junior de Kempo al României), elevii de la Şcoala Gimnazială vor avea parte de spectaculoase demonstraţii sportive, reunite sub numele generic ‘Concertul sportului’, care îi vor avea în prim plan pe cei doi campioni la Kempo, respectiv pe sportivii Jasmina Elena Ciocoiu, Denisa Căpâlnaş, Alessia Marcu şi Lorena Dancea (kickbox), Dominik Albert, Beatrix Albert şi Alexandru Fort (karate).

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa importante oficialităţi din judeţul Timiş, între care Alexandru Proteasa (vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Timiş), Florin Bucur (primarul comunei Moşniţa Nouă). De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Moşniţa Nouă: Beatrice Coca (preşedinte), Oana Staicu (antrenor la secţia de atletism), Silvia Prejban (antrenor la secţia de baschet), Răzvan Nistoran şi Dragoş Timofticiuc (antrenori la secţia de fotbal), Loredana Sas (antrenor la secţia de handbal), Cristian Stoenescu şi Marius Eugen Ciocoiu (antrenori la secţia de kickbox).

Despre proiectul WoW Europe
Proiectul ‘WoW Europe’, conceput şi accesat de Asociaţia AMA EVENTS, este coordonat de Asociaţia JUNIOR SPORT şi este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv ‘încurajarea participării la sport şi activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică’. Proiectul se derulează în România şi în alte 9 ţări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia şi Republica Macedonia de Nord.

Acţiunile’Azi sunt Profu’ tău de sport!’ reprezintă prima suită de activităţi din cadrul acestui proiect european şi sunt derulate în perioada februarie-iunie 2021, atât în România, cât şi în ţările de origine a celor 9 organizaţii internaţionale participante la proiect. Aspecte de la aceste acţiuni, precum şi alte detalii despre Proiectul ‘WoW EUROPE’,, puteţi găsi pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ , cât şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.