Publicat: 31 Octombrie, 2015 - 14:19
Share

Raed Arafat a declarat, în cadrul ședinței de Guvern, că operațiunea de salvare victimelor de la Culb Colectiv a decurs corect.

„Intervenția a decurs bine în timp util, primele mașini au ajuns la 11 minute de la producerea incendiului, apoi a fost declanșat planul roșu, au fost aduși mai mulți medici de acasă, 55 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță și Pompieri, mașini specializate, totul suplimentat. Am avut și un grup special de salavtori ai pompierilor. Au avut loc resuscitări la fața locului, persoanele grave au fost transportate la spital, iar cele iar cele mai puțin rănite s-au deplasat singure. A trebuit să echilibrăm situația din spitale, am făcut unele transferuri după ce pacienții au fost stabilizați”, a spus Raed Arafat.

În acelaşi context, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că atât medicii, cât și paramedicii s-au mobilizat exemplar și a intervenit în cel mai scurt timp.

 "Trăim o tragedie. Zeci de tineri au murit și au suferit răni grave. Am fost azi-noapte cu Arafat și conducerea Ministerului de Interne și am coordonat activităție de intervenție. Pot să vă spun că pompierii și paramedicii s-au mobilizat exemplar" a declarat Oprea.