27 iunie 2022

Concurs cu „dedicatie” la Clinica Universitară de Medicină Internă Colţea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 30 aprilie 2021 a fost publicată scoaterea la concurs a postului de Sef Secţie Medicină Internă – Spital Clinic Colţea. Una dintre condiţiile cerute potenţialilor candidaţi este să nu fi fost sancţionat de conducere sau de Colegiul Medicilor Bucureşti.

Dorim să informăm opinia publică asupra unui aspirant agreat de conducere la funcţia de şef de secţie, dr. Alexandra Grigorescu, cea care conduce actualmente secția de Medicină Internă Colțea – medic care și-a dat demisia din funcția de MEDIC în martie 2020 (în plină pandemie, „de frica” infectării cu COVID 19, într-o perioadă în care tot personalul medical era în linia întâi), fiind numită şef de secţie după o lună de la demisie, coparticipând la înscrierea mincinoasă de date legate de „demisia” și revenirea sa în clinică (pentru care ITM a amendat spitalul, iar CC al PMB a dispus sancțiuni și măsuri). Nesanctionata de conducere, dar sanctionat spitalul (din banul public) si pentru raporturile de munca ale acestei colege!

Mentionăm că, în prezent, dr. Grigorescu beneficiază de prelungirea ilegală a funcţiei de şef al secţiei pe care o conduce catastrofal (gestionare epidemiologică periculoasă, limitarea adresabilităţii bolnavilor, alterarea imaginii clinicii, relaţii colegiale dezastruoase).

De un an sesizăm încontinuu tuturor instituțiilor incapacitatea sa de a conduce secția, precum şi complicitatea cu managerul actual al spitalului dr. Lupuşoru, contestat și analizat în multiple spețe. Am sesizat inclusiv, repetat, Comisia de Disciplină a Spitalului anunțând incompetența managerială, superficialitatea, nereprezentarea secţiei de către dr. Alexandra Grigorescu, fără a primi vreun răspuns la aceste sesizări. Managerul nu a vrut să analizeze aceste aspecte, întrucât nu are niciun interes în acest sens.

Considerăm că înscrierea acestei persoane la concurs, date fiind ilegalitățile la care a consimțit şi atitudinea sa, este imorală, inadmisibilă și jignitoare la adresa Clinicii Universitare Colţea.

În acest sens am sesizat deja Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, prin persoanele dlui. Primar General Nicuşor Dan, dlui. viceprimar Horia Tomescu, ASSMB, prin persoana dlui. Director, Vasile Apostol, anuntam si UMF „Carol Davila”, prin persoana dlui Rector UMF Prof. Dr. Viorel Jinga, am solicitat comisie externă de examinare, dată fiind suspiciunea de atitudine părtinitoare a unei comisii organizate local, care prinde deja materialitate prin discriminarea privind accesul la informaţiile pentru întocmirea proiectului de management pentru concurs, concretizat în refuzul eliberării tuturor documentelor cerute în scris de un alt candidat, parte din grupul de rezistenţă şi avertizori neobosiţi ai abuzurilor conducerii actuale a spitalului Colţea.

S.L. Dr. Adriana Gurghean As. Univ. Dr. Corina Homentcovschi

S.L. Dr. Dan Victor Spataru As. Univ. Dr. Anca Mihailescu

S.L. Dr. Ilinca Savulescu-Fiedler As. Univ. Dr. Ioana Tudor

S.L. Ana-Maria Vintila As. Univ. Dr. Raluca Ciomag

As. Univ. Dr. Roxana Siliste

9/05/2021