1 octombrie 2022

Concurs de arhitectură pentru revitalizarea urbană a zonei Piaţa Matache

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti ca împreună să găsească cea mai bună soluţie pentru regenerarea urbană a zonei Piaţa Matache. Este vorba de implicare în organizarea unul concurs de arhitectură pentru a identifica cel mai bun proiect şi cea mai bună soluţie de reabilitare a acestui cartier, pe baza unor criterii în care să primeze calitatea profesională.

„Îmi doresc o abordare nouă, actuală, pentru regenerarea urbană a zonei Piaţa Matache, prin implementarea celor mai bune modele din alte oraşe metropolitane şi revitalizarea întregii zone, după modelul implementat deja în marile capitale ale Europei. Vreau ca acest loc să devină atractiv pentru locuitorii Capitalei, iar proiectul să fie unul în beneficiul sănătăţii publice, protejării mediului, a satisfacerii intereselor comunitare, cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale în vigoare. Acest lucru se poate face doar împreună cu cei mai buni arhitecţi din România,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că, la sfârşitul anului trecut, administraţia locală a Sectorului 1 a lansat procedura de achiziţie de „Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate (inclusiv studii conexe) şi a Expertizei tehnice a construcţiilor existente pe amplasament, pentru obiectivul de investiţii Modernizare şi refuncţionalizare/realizare construcţie nouă – Piaţa Matache.”

Prin acest proiect, Primăria Sectorului 1 îşi propune reamenajarea Pieţei Matache pentru a răspunde mai bine nevoilor comunităţii. În plus, vor fi spaţii comerciale moderne la parter cu galerii acoperite şi ateliere meşteşugăreşti, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locaţie pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri şi terase.