Publicat: 11 Februarie, 2020 - 13:15
Share

În 2020 implicarea alături de tineri şi susţinerea iniţiativelor lor civice este o temă de primă importanţă pentru Franţa. În acest context Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei lansează un concurs de proiecte concepute de tineri şi destinate tinerilor.

Concursul se adresează organizaţiilor de tineret din România, ONG-urilor - asociaţii, fundaţii şi federaţii, înregistrate în România, conduse de tineri şi în interesul tinerilor, precum şi asociaţiilor franceze consacrate prin legea 1901 care colaborează cu ONG-uri româneşti.

Proiectele prezentate trebuie să propună acţiuni inovatoare şi colective pentru una dintre tematicile următoare:

- educaţie despre democraţie şi gândire critică

- construcţie europeană

- dezvoltarea unei conştiinţe ecologice

- dialog între generaţii

- artă şi implicare politică.

Concursul de proiecte are două părţi: iniţiative civice şi organizarea unui hackaton civic, urmând ca un candidat să aleagă doar una dintre ele.

Se va acorda prioritate proiectelor care iau în considerare preocupările pentru egalitatea de gen.

Durata de implementare a proiectelor în România trebuie să fie de maximum un an.

Iniţiativele civice selecţionate vor primi o finanţare din partea Institutului Francez din România şi al Ambasadei Franţei cu o valoare cuprinsă între 2 000 şi 5 000 euro, în funcţie de necesităţi.

Candidaturile trebuie trimise până la data de 25 februarie 2020 (inclusiv).

Un juriu format din trei experţi va delibera la mijlocul lunii martie.

Din acesta fac parte:

- Florin Stoican, Preşedintele asociaţiei KOGAYON,

- Rareş Voicu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor,

- Elena Calistru, preşedinta şi cofondatoarea Asociaţiei Funky Citizens.

De altfel luna februarie este dedicată tinerilor, iar pe 26 februarie, la Bucureşti, va avea loc forumul "Tineri în secolul XXI", în cadrul căruia Emmanuel Demarcy-Mota, directorul Teatrului de la Ville de Paris va prezenta platforma 18-XXI, ce creează un spaţiu de dialog deschis şi de dezbatere cu privire la valorile actorilor culturali din Bucureşti şi din Europa. Forumul va pune în valoare proiecte creative care construiesc punţi între generaţii, domenii, teritorii şi culturi.

Mai multe detalii despre concurs şi formularul de candidatură pot fi consultate aici: https://ro.ambafrance.org/Concurs-de-proiecte-2020-Sprijin-pentru-ini%C8...

Urmăriţi programul Institutului Francez aici:

https://www.facebook.com/InstitutulFrancez