Publicat: 1 Mai, 2015 - 15:33
Share

În perioada aprilie - mai 2015, Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, organizează competiția de proiecte 'Timișoara Creativă' - adresată elevilor din clasele IX - XIII.

Competiția presupune elaborarea în echipă a unui eseu în limba română prin care va fi propusă o soluție de valorificare și dezvoltare într-un mod creativ și inovativ a unei resurse publice a orașului.

Obiectivul principal al competiției este de a stimula spiritul civic în rândurile elevilor de liceu și încurajarea acestora de a aduce contribuții antreprenoriale în societatea românească.

'Avem nevoie de cât mai mulți tineri creativi și inovativi pentru a produce o schimbare profundă în comunitate. Ne-am propus să îi ajutăm încă de la liceu în a-și identifica adevăratul potențial, în a învăța să gândească dincolo de granițele clasice ale creației. În plus, prin acest concurs ne dorim să le dezvoltăm și spiritul competițional', spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. Univ. Dr. Marilen Pârtea.

Program concurs:

Vineri, 1 mai 2015: publicarea eseurilor pe pagină web a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor;

Sâmbătă, 2 mai 2015 — Duminică, 10 mai 2015: promovarea proiectelor în cadrul comunității. În această perioadă, echipele își vor prezenta propunerile în Piața Operei, urmărind obținerea de voturi de susținere;

Luni, 11 mai 2015 — prezentarea publică a eseurilor. Echipele vor fi invitate la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor pentru prezentarea proiectelor în fața comisiei de evaluare. Clasamentul final va fi anunțat după finalizarea prezentărilor.

Premii pe echipe:

Echipa ocupantă a locului I — 2.000 lei;

Echipa ocupantă a locului II — 1.500 lei;

Echipa ocupantă a locului III — 1.000 lei;

Toți elevii participanți — curs gratuit de antreprenoriat, acreditat, organizat de FEAA, UVT.

Proiectele câștigătoare sunt deschise pentru a fi implementate în Timișoara de antreprenori locali, în colaborare cu Primăria Municipiului.