Publicat: 4 Aprilie, 2019 - 11:47
Share

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti lansează joi, 4 aprilie, prima competiţie de proiecte în domeniul industriei de apărare, desfăşurată în cadrul campaniei #WeAreNATO în România.

Începând de mâine, studenţii celor mai importante universităţi tehnice din ţară se pot înscrie la concursul - "Cea mai bună lucrare cu aplicabilitate militară prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice", organizat de Ministerul Apărării Naţionale.

Evenimentul va avea loc la Centrul de cercetare pentru produse, procese şi servicii inovative inteligente - PRECIS, începând cu ora 13:00.

În anul 2019 se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice, prilej cu care Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează o serie de evenimente publice.

De asemenea, campania de informare publică #WeAreNATO continuă şi în acest an în România. Campania se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

În ţara noastră, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

Despre Universitatea Politehnica din Bucureşti
Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai mare universitate cu profil tehnic din ţară şi singura universitate membră CESAER din România.

Tradiţia instituţiei noastre, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar şi ale generaţiilor de studenţi, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti cunoaşte un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universităţi din lume.

Misiunea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a fost gândită ca o îmbinare de educaţie, cercetare şi inovaţie, fapt ce reprezintă cheia către o societate şi o economie a cunoaşterii. Crearea cunoaşterii în primul rând prin cercetare ştiinţifică, răspândirea ei prin educaţie şi instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informaţiei şi utilizarea inovaţiei tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universităţii.