Publicat: 21 Ianuarie, 2019 - 08:47
Share

Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează luni, 21 ianuarie 2019, începând cu ora 17:00, la Centrul de Conferinţe al UPT, cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii de comunicări studenţeşti pentru aplicaţii mobile. Competiţia e dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii mobile şi a fost concepută în primul rând pentru studenţii Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UPT.

Evenimentul se organizează anual în sesiunea de iarnă, în luna ianuarie, şi îşi propune ca ţintă mult mai largă să crească şi să-i atragă pe tinerii pasionaţi de programarea aplicaţiilor mobile, atât din Timişoara, cât şi la nivel naţional.

Concursul nu urmăreşte să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate a proiectelor, ci caută idei valoroase. Anul acesta, concursul va fi organiyat pe două secţiuni, cu criterii şi clasamente separate de evaluare: Aplicaţii Utility & Lifestyle şi Jocuri şi aplicaţii de divertisment. În cadrul celor două secţiuni ale sesiunii vor fi prezentate proiectele selectate din proiectele de semestru pregătite în cadrul disciplinelor Sisteme mobile şi aplicaţii, Programarea sistemelor mobile şi Mobile systems and applications.

Studenţii vor prezenta juriului o serie de aplicaţii mobile interesante, printre care menţionăm una de parcare a maşinii în Timişoara, alta de condus un smart-car, de streaming, manager de cumpărături, o platformă de donat sânge, de gestiune a bicicletelor dintr-un oraş, de detecţie din aer a violenţei urbane, realizare de adunări spontane, creare de muzică prin mişcarea telefonului, manager de evenimente muzicale sau o aplicaţie care notifică utilizatorul despre obiectivele turistice din jur. 

Juriul va fi format din persoane din comunitatea antreprenorială, cea academică şi cea a dezvoltatorilor cu experienţă în domeniul aplicaţiilor mobile.

 

Tag-uri Institutii: