Publicat: 16 Aprilie, 2016 - 11:38
Share

În perioada 18 - 22 aprilie 2016, Centrul Cultural Palatele Brâncovenesti de la Porțile Bucureștiului, Asociația Pro Valores, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic organizeaza a VII-a ediție a Concursului 'Drumul spre celebritate', singura competitie muzicala din România în care rolul tinerilor spectatori - jurati este determinant.

Aproape 50 de tineri muzicieni din Irlanda, Republica Moldova si din toate regiunile si centrele muzicale importante ale tarii s-au înscris la Concursul Drumul spre celebritate editia a VII-a, participare care certifica faptul ca anul acesta va fi una dintre cele mai echilibrate si mai valoroase editii din istoria competitiei.

La evenimentul înscris în cadrul proiectului 'Scoala altfel — Sa stii mai multe, sa fii mai bun' este o participare record și din partea tinerilor spectatori cu drept de vot. Și-au anuntat prezența peste 600 de elevi de la numeroase scoli si colegii din Bucuresti, capacitatea maxima a salilor din Palatul Brâncovenesc de la Mogosoaia fiind atinsa la toate etapele competiției.

Concursul Drumul spre celebritate este singura confruntare muzicala din România care în afara unor premii în bani creaza reale oportunitati de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasati fiind invitati sa sustina un concert cu Orchestra de Camera Radio (sala Radio), cu Filarmonica 'Ion Dumitrescu' din Râmnicu Vâlcea, cu Orchestra Medicilor 'Dr. Ermil Nichifor' (Ateneul Român), precum si doua recitaluri la Palatul Mogosoaia si la Castelul Peles. Totodata evolutiile concurentilor vor fi înregistrate si difuzate pe frecventele nationale ale Radio România Cultural.

Timp de 5 zile, pe parcursul a 6 etape și o finala, muzica, tinerețea și valoarea se vor împleti într-un spațiu încărcat de istorie și de frumos. Tinerii spectatori care vor sa se apropie de marea muzica, profesori dedicati si numerosi tineri muzicieni își dau întâlnire la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Urmariți primii pași pe Drumul spre celebritate ai unor muzicieni de mare talent, cu ocazia FINALEI programata a avea loc vineri 22 aprilie 2016, de la ora 15, intrarea publicului fiind libera.

Amanunte pe: https://drumulsprecelebritate.wordpress.com/