30 noiembrie 2021

Concursul „România mare în strai de sărbătoare”, ediţia a doua, şi-a desemnat câştigătorii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 25 noiembrie 2021, începând cu ora 10.00, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a doua ediţii a concursului „România mare în strai de sărbătoare”, organizat pentru a marca împlinirea a 103 ani de la Marea Unire.

Evenimentul a fost deschis de un moment artistic oferit de patru tineri din cadrul Ansamblului Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, care au intonat Imnul României.

„Având în vedere situaţia pandemică din ultimii doi ani, am fost obligaţi să organizăm aceste sărbători în mediul online. Festivitatea este transmisă în direct, astfel încât toţi tulcenii să vadă aceste lucrări minunate realizate de dumneavoastră. Vă mulţumim pentru participarea la acest concurs, felicitări câştigătorilor precum şi tuturor participanţilor şi vă anunţăm că în data de 1 decembrie vom avea un eveniment în Piaţa Civică cu ocazia Zilei Naţionale, la care vă invităm să participaţi, respectând cu toţii măsurile de precauţie în contextul pandemiei de coronavirus. Având în vedere că se apropie şi sărbătorile de iarnă, vă doresc La mulţi ani şi sărbători cu bine!”, a declarat Dumitru Mergeani, administrator public al judeţului Tulcea, cel care a prezidat şedinţa în cadrul căreia au fost înmânate premiile celor nouă câştigători.

Cele mai bune machete realizate de tinerii tulceni

Marele premiu a fost primit de Bianca – Elena Popişteanu, în vârstă de 17 de ani, de la Palatul Copiilor, care a intrat în concurs cu o lucrare realizată din lut, hârtie, carton şi pungi de plastic, modelul de pe rochie fiind pictat.

Premiul I a mers la Mădălina Frigioiu, în vârstă de 28 de ani, profesor de istorie din Casimcea, care a realizat o lucrare ce reprezintă un bărbat şi o femeie îmbrăcaţi în port tradiţional românesc, simbol al Marii Adunări de la Alba Iulia.

Premiul al doilea a mers la Maria Rotaru, în vârstă de 9 ani, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Găvenea”, care a prezentat comisiei lucrarea intitulată „Casa dobrogeană cu tandâr”, o construcţie realizată din materiale organice – crengi, lut, stuf, pământ, aşchii de lemn.

Premiul al treilea a fost primit de Ionuţ Axente, în vârstă de 22 de ani, de la Centrul „Pelican”, care a intrat în concurs cu un tablou reprezentativ pentru 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Cele două menţiuni au fost primite de Theodor Viorică, în vârstă de 14 ani, de la Liceul „Constantin Brătescu” din Isaccea, care a realizat o barcă din polistiren cu pânză tricoloră (pictată), scoici şi fir textil şi de Florin Anghel, de 9 ani, de la Şcoala Gimnazială Beidaud, care a confecţionat o machetă ce cuprinde o moară şi produse tradiţionale româneşti.

Mezina laureaţilor, Ruxandra-Nicoleta Popovici, în vârstă de 6 ani, elevă în clasa pregătitoare, la Şcoala Gimnazială nr. 12, a primit un premiu special pentru macheta ce înfăţişează harta României realizată din polistiren, dopuri de metal, plută, părţi din sticle de plastic.

Al doilea premiu special a fost primit de Vlad – Ştefan Drozman, în vârstă de 10 ani, de la Şcoala „Nifon Bălăşescu”, o machetă intitulată „România mea frumoasă, la ceas de sărbătoare”.

Premiul de originalitate a fost adjudecat de Ana Maria Ivancencu, de 18 ani, din Letea, C.A. Rosetti, Studentă la ASE Bucureşti, care a intrat în concurs cu o inedită hartă tricoloră a României.