28 mai 2022

Conducerea UAIC a participat la seminarul la nivel înalt al Grupului Coimbra

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), reprezentată de prof. univ. dr. Tudorel TOADER – rector şi prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU – prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe, a participat în perioada 21-22 octombrie 2021, la Palais des Nations din Geneva, la Seminarul la nivel înalt „Grupul Coimbra întâlneşte Organizaţia Naţiunilor Unite”, organizat de Grupul Coimbra.

La eveniment au participat rectori şi prorectori ai universităţilor din Grupul Coimbra, reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi ai Comisiei Europene.

Seminarul s-a dorit a fi un forum al dialogului informal despre diplomaţia ştiinţifică, punându-se accent pe impactul obiectivelor de dezvoltare sustenabilă (SDG) ale Organizaţiei Naţiunilor Unite în sfera cercetării.
Lucrările seminarului Grupului Coimbra au avut drept scop încurajarea universităţilor de a iniţia colaborări cu organizaţiile internaţionale prin intermediul dialogului dintre cercetarea academică, pe de o parte, şi cadrul de lucru al ONU referitor la obiectivele de dezvoltare sustenabilă şi redefinirea acestuia până în 2030, pe de altă parte.

Afilierea UAIC la Grupul Coimbra, începând cu anul 2007, a contribuit la dezvoltarea unor programe de studiu cu diplomă dublă cu parteneri din reţea (Universităţile Poitiers, Franţa şi Groningen, Olanda) şi la creşterea numărului de proiecte europene la care UAIC este sau a fost partener şi care au rezultat din activitatea în cadrul grupurilor de lucru Coimbra.

Grupul Coimbra a fost fondat în anul 1985, ca o asociaţie a universităţilor europene multidisciplinare de tradiţie şi de înalt standard internaţional. Grupul îşi propune să creeze legături academice şi culturale pentru a promova, în beneficiul studenţilor, profesorilor şi al universităţilor membre, internaţionalizarea, colaborarea academică, excelenţa în educaţie şi în cercetare, contribuţia în beneficiul societăţii.