3 iulie 2022

Conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 22-24 mai 2022, conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS), reuniune care se desfășoară în Elveția, la Geneva.
Oficialul român este însoțit de prof. univ. dr. Florentina Furtunescu, medic primar în Institutul Național de Sănătate Publică.
În fiecare an, în luna mai, oficiali cu funcții de înaltă responsabilitate în domeniul sănătății din statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății participă la Adunarea Mondială a Sănătății pentru a adopta direcțiile politicilor de sănătate la nivel global.
Anul acesta, sesiunea AMS are ca temă “Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”, în contextul conflictului din Ucraina.
În plen și în cele doua comisii ale AMS se discută teme de interes pentru sistemele de sănătate, precum: pregătirea și răspunsul sistemelor de sănătate pentru urgențele de sănătate publică; acoperirea universală cu servicii de sănătate; prevenirea și controlul bolilor infecțioase; strategiile globale de accelerare ale eliminării cancerului de col uterin; Conveția –Cadru pentru controlul tutunului; îmbunătățirea proiectării și implementării politicilor pentru tratarea bolilor netransmisibile și prevenirea factorilor de risc în situații de urgență umanitară; planul intersectorial de acțiune privind epilepsia și alte tulburări neurologice s.a.

România consideră că tema generală a acestei sesiuni anuale (“Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”) este bine aleasă și încurajează toate țările să participe la discuția privind identificarea acțiunilor concrete de sprijin a Ucrainei.

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că numai lucrând împreună reușim să obținem un răspuns adecvat la amenințările globale pentru sănătatea publică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a reafirmat parteneriatul solid dintre România și OMS și a transmis aprecierea pentru eforturile organizației de a ghida și asista țările membre în gestionarea crizelor medicale.