Publicat: 16 Noiembrie, 2017 - 12:42

Blocul Național Sindical, Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA”, Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România “CNSLR-Frăția”, Confederația Sindicatelor Democratice din România “CSDR” și Confederația Sindicală Națională “MERIDIAN”, confederații sindicale reprezentative la nivel național, în nume propriu cât și în numele membrilor lor de sindicat, au transmis ieri, 15.11.2017 o solicitare adresată Avocatului Poporului, Dnul Victor Ciorbea, de a sesiza Curtea Constituțională și de a ridica excepția de neconstituționalitate în ce privește modificările aduse de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.79/2017, Titlului V – Contribuții sociale obligatorii.

Cele 5 confederații sindicale au transmis Avocatului Poporului, atașat adresei prin care se solicita sesizarea Curții Constituționale, un document în care sunt explicitate pe larg motivele pentru care considerăm că prevederile Titlului V - Contribuții sociale obligatorii din OUG 79/2017 sunt neconstituționale.

Menționăm că sesizarea a fost pregătită pentru a fi semnată de toate cele 5 confederații sindicale reprezentative la nivel național, din motive obiective CNSLR Frăția nu a semnat încă această solicitare, azi având în desfășurare o reuniune a forului de conducere a confederației.

De asemenea precizăm faptul că  65.391 de persoane și-au arătat susținerea pentru stoparea transferului contribuțiilor de la angajator către angajat, prin semnarea petiției online inițiată de BNS - ”Nu! Experimentelor sociale pe români”.