2 decembrie 2021

Conferinţa „70 de ani de la deportările în Bărăgan”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Ororilor Comunismului în România, în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi Fundaţia Culturală Memoria, vă invită să participaţi la conferinţa 70 DE ANI DE LA DEPORTĂRILE ÎN BĂRĂGAN, care se va desfăşura în perioada 25-26 iunie 2021.

Comemorarea îşi propune să aducă în prezent amintirea evenimentelor petrecute în perioada regimului totalitar de tip stalinist. Conferinţa de la Bucureşti are scopul de a reflecta în conştiinţa publică gradul de abuz, încălcarea fundamentală a drepturilor şi libertăţilor, dar mai ales de a evidenţia experienţele traumatizante îndurate de deportaţii din Bărăgan.

Prima zi de conferinţă va fi marcată de prelegerile cercetătorilor şi specialiştilor în deportare şi în istoria comunismului, iar formatul va fi online cu posibilitatea de participare prin intermediul linkului de mai jos, accesibil în intervalul orar 13:00-17:00

În ultima zi va fi organizată o masă rotundă la Facultatea de Istorie, în Amfiteatrul Nicolae Iorga, în intervalul orar 9:30-14:30, dedicată conservării a memoriei victimelor comunismului şi supravieţuitorilor deportărilor din 1951.