Publicat: 25 Aprilie, 2019 - 08:35
Share

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat miercuri, 24 aprilie 2019, la Chişinău, la Conferinţa aniversară "10 years of EasternPartnership - Stronger Toghether", organizată de Ambasada României în Republica Moldova, în cooperare cu Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) şi Delegaţia UE la Chişinău. 

În cuvântul de deschidere a evenimentului, Dan Neculăescu s-a referit la importanţa strategică a Parteneriatului Estic (PaE) pentru relaţiile UE cu statele din Vecinătatea Estică şi a evocat beneficiile incontestabile pe care PaE le-a adus Republicii Moldova, în special în ceea ce priveşte liberalizarea regimului de vize. Totodată, a subliniat necesitatea continuării, mai cu seamă în această perioadă, a eforturilor din partea Chişinăului pentru menţinerea parcursului european. 

În marja participării la evenimentul de marcare a aniversării Parteneriatului Estic, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, respectiv secretarul de stat Tatiana Molcean, secretarul de stat Daniela Morari şi secretarul general de stat Mihai Căpăţână. 

În cadrul discuţiilor, Dan Neculăescu a transmis un mesaj ferm în direcţia continuării obiectivelor europene. A evidenţiat importanţa decisivă a implementării reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care trebuie să continue şi să meargă în profunzime, fiind unica modalitate pentru asigurarea prosperităţii, stabilităţii şi democraţiei în Republica Moldova.

Tag-uri Nume: