Publicat: 23 Octombrie, 2019 - 09:25
Share

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat în calitate de vorbitor principal la Conferinţa anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă, organizată la Bruxelles, în perioada 22-23 octombrie 2019.

În intervenţia sa, Dan Neculăescu a menţionat preocupările globale de securitate determinate de dezvoltarea tehnologică a rachetelor balistice, precum şi transferul tehnologiei asociate acestora către actori statali şi non-statali. De asemenea, a indicat că există mecanisme internaţionale care pot asigura transparenţa necesară şi pot limita dezvoltarea sistemelor balistice, în special în context post-INF. Secretarul de stat a trecut în revistă eforturile şi expertiza pe care o poate furniza România în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă.

În marja Conferinţei, Dan Neculăescu a avut o întrevedere bilaterală cu Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO. În cadrul întrevederii, au fost abordate eforturile aliate de consolidare a apărării şi descurajării pe flancul estic. De asemenea, cei doi interlocutori au avut un schimb eficient de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul NATO de la Londra, din decembrie 2019.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: