Publicat: 12 Iunie, 2018 - 12:04

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, organizează miercuri, 20 iunie a.c., evenimentul de lansare a Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. 
Conferința va avea loc începând cu ora 11:00, în sala „Aulă” din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București.
Programul RO-CULTURA este cel mai nou program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte ce vor fi lansate în următorii 3 ani. 
RO-CULTURA are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.
Conferința de lansare va reuni reprezentanți ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, Ministerului Fondurilor Europene în calitate de Punct Național de Contact, Ministerului Finanțelor Publice, precum și operatori culturali din România interesați de oportunitățile de finanțare disponibile în cadrul Programului RO-CULTURA.
Cu această ocazie, va fi anunțată și lansarea primului apel pentru relații bilaterale. Prin intermediul acestuia se va acorda sprijin financiar în vederea identificării de organizații partenere din Statele Donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein – pentru pregătirea de proiecte în parteneriat. 

Granturile SEE reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.
Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE 2014 – 2021 este de 1,55 miliarde de euro.