Publicat: 11 Septembrie, 2017 - 19:36
Share

Inițiatorii proiectului RomânIA Centenară vă invită marți, 12 septembrie a.c, ora 12:00, în sala 315 din incinta Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, pentru a participa la conferința de presă susținută de inițiatorii și partenerii proiectului, și anume: Cristina Chiriac, Alexandru Zainea, Laura Cosoi, Brândușa Bordeianu, Chriss Casper și reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Nationale – Direcția Identitate Națională.

În cadrul acestei conferințe de presă se va discuta despre proiectul internațional RomânIA Centenară, ce constă într-o expoziție itinerantă a costumelor populare românești centenare, vechi de peste 100 de ani, și totodată a fotografiilor surprinse de către Alexandru Zainea, în care actrița Laura Cosoi poartă cu emoție aceste costume.

RomânIA Centenară este un proiect cultural ce va debuta luna aceasta la Londra, în cadrul Institutului Cultural Român – Londra. Proiectul are ca scop promovarea artei, tradițiilor și valorilor naționale cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. Expoziția se adresează tuturor iubitorilor de artă și valori autentice.