Publicat: 24 Septembrie, 2014 - 14:12
Share

Institutul Național al Patrimoniului, in colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, organizează conferința finală a proiectului 'Danube Limes Brand', ce va avea loc în data de 26.09.2014, la sediul Bibliotecii Naționale a României din București, în sala Mircea Eliade, începând cu ora la ora 9:15 a.m. Conferința finală de la București face parte dintr-un program mai amplu, cuprinzând o conferință ce va avea loc în data de 25.09.2014, în orașul Ruse, Bulgaria.

Proiectul, coordonat de Universitatea din Viena (Austria), având ca parteneri, Universitatea Dunării Krems, Institutul Național al Patrimoniului (România), Institutul pentru Protejarea Monumentelor din Bratislava (Slovacia), Colegiul Karoly Robert — (Ungaria), Provincia Rimini (Italia), Institutul de Arheologie și Muzee (Bulgaria), Academia Științelor din Serbia — Institutul de Arheologie (Serbia) și Muzeul Osijek (Croația), își propune extinderea sitului transfrontalier 'Frontierele Imperiului Roman', incluzând, în Lista Patrimoniului Mondial, noi nominalizări în țările de pe cursul inferior al Dunării.

În cadrul conferinței ce va avea loc la București, se va organiza o sesiune de diseminare a rezultatelor proiectului, urmată de o conferință de presă, la ora 11:00 a.m.

Programul conferinței include prezentarea aspectelor referitoare la oportunitățile de dezvoltare a turismului pentru siturile ce aparțin de Limes, perspectivele unei abordări transsectoriale de dezvoltare a proiectului în viitor, aspecte legate de nominalizarea pe Lista Tentativă și pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În cadrul proiectului Danube Limes Brand, Institutul Național al Patrimoniului, împreună cu partenerii proiectului și invitații lor, cercetători și experți în domeniul patrimoniului cultural, efectuează o vizită de studii, în județul Constanța și Tulcea în zilele de 27-28 septembrie 2014.

Itinerariul cuprinde vizitarea cetății Carsium din orașul Hârșova, la ora 11:30 a.m. și vizitarea Cetății Capidava din satul Capidava, comuna Topalu, la ora 13:00 p.m. De asemenea, va fi vizitat și Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea. Vizita de studii se va încheia cu o scurtă excursie in Rezervația Biosferei Delta Dunării.