Publicat: 22 Aprilie, 2015 - 08:24
Share

Primăria Municipiului București și Comunitatea Internațională pentru Iluminat Urban (LUCI Association) organizează în perioada 22-26 aprilie 2015, conferința internațională 'București — Oraș sub microscop'.

Evenimentul debutează miercuri, 22 aprilie, când în prezența oficialilor LUCI la București și a reprezentanților din câteva zeci de orașe membre ale Asociației, Primarul General, Sorin Oprescu va semna Carta Iluminatului Urban, ceea ce va conferi Bucureștiului calitatea de membru asociat al Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban (LUCI).

Evenimentul va avea loc la Hanul Gabroveni, începând cu ora 19,00.

Până în acest moment, Carta Iluminatului Urban a fost semnată de 39 de orașe printre care Bruxelles, Budapesta, Eindhoven, Glasgow, Lyon, Hamburg, Moscova, Paris, Roma.

Conferința 'București — Oraș sub microscop' va avea loc la Hotel Novotel, sala Paris, în zilele de 23 și 24 aprilie 2015, începând cu ora 9.30.

Tema conferinței o constituie prezentarea și dezbaterea 'Strategiei București 2035' și a celor mai importante programe și proiecte de infrastructură urbană cu componentă de iluminat eficient energetic realizate în oraș, în perioada 2008-2015.

La conferință, alături de reprezentanții Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban (LUCI) și ai Primăriei Municipiului București, vor participa persoane din conducerea autorităților publice locale din țară și din străinătate, reprezentanți ai principalelor organisme de reglementare în domeniul iluminatului și energiei din România.

'Oraș sub microscop' este un eveniment bianual, ce oferă participanților oportunitatea de a descoperi strategia de iluminat a unui oraș membru al Asociației.

Este prima dată când membrii LUCI Association se întâlnesc la București.

LUCI este o asociație a orașelor inițiată de Primăria Lyon (Franța) ce reunește membri din peste 70 de orașe din întreaga lume. Municipiul București a aderat la LUCI din 2010 și este membru activ.

Misiunea LUCI este promovarea iluminatului ca principal instrument de dezvoltare urbană și susținerea utilizării raționale și optime a luminii în vederea protejării mediului și resurselor naturale.