16 ianuarie 2022

Conferinţa internaţională Connecting European Ambitions in Sport & Entertainment

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa a participat la conferinţa internaţională Connecting European Ambitions in Sport & Entertainment

În ultima decadă a lunii noiembrie 2021, o delegaţie a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) a participat, în Belgia, la conferinţa internaţională „Connecting European Ambitions in Sport & Entertainment”, ce a avut ca temă crearea unor noi punţi de colaborare în cercetare şi inovarea din sport, informează prof. univ. dr. Alin Larion.

Pe durata evenimentului, găzduit de circuitul de la Spa-Francorchamps, delegaţia UOC a participat la mese rotunde şi sesiuni de machmaking, ce au avut ca rezultat crearea noilor premise pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere.

„Datorită implicării active pe care Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a avut-o, în ultima vreme, în diferite proiecte internaţionale, am avut oportunitatea de a ne face cunoscute rezultatele pe care le-am obţinut, în cadrul sesiunilor dedicate şi odată cu lansarea noului apel la propunerile de proiecte finanţate în 2022 prin Programul Erasmus Plus, am creionat idei pentru perioada imediat următoare”, a declarat prof. univ. dr. Alin Larion.

Participarea UOC la eveniment a fost realizată cu sprijinul proiectului OPEN AIR SPORT, cod 613542-EPP-1-2019-1-BE-SPO-SSCP, finanţat cu 59.500 EUR prin Programul Erasmus Plus, pentru promovarea activităţilor sportive desfăşurate în aer liber, în medii naturale, fără echipamente şi fără o infrastructură costisitoare, accesibile tuturor. De asemenea, proiectul îşi propune să creeze conexiuni între cultura locală şi activităţile sportive, cu ajutorul municipalităţilor, stimulând astfel dezvoltarea locală şi turismul.

Proiectul OPEN AIR SPORT este implementat în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021 în cadrul unui consorţiu format din patru organizaţii, al cărui lider este European Platform for Sport Innovation (Belgia). Ceilalţi parteneri instituţionali sunt: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia) şi SPORTCAMP SA (Grecia).

Din delegaţia UOC au făcut parte prof. univ. dr. Alin Larion, conf. univ. dr. Antoanela Oltean şi conf. univ. dr. Cristian Popa, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa