Publicat: 26 Aprilie, 2018 - 10:12
Provocări la dialog

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a găzduit vineri, 20 aprilie, prima ediţie a Conferinţei Metodico-Ştiinţifice Naţionale "Preuniversitar şi universitar. Provocări la dialog". Evenimentul şi-a propus să pună pună bazele unui dialog solid între mediul preuniversitar şi cel universitar pentru o mai bună înţelegere a realităţilor învăţământului românesc. 

Evenimentul a reunit 122 de specialişti în educaţie - inspectori de specialitate, consilieri şcolari şi cadre didactice din mediul universitar şi preuniveristar - care au dezbătut în cadrul unor workshop-uri diverse aspecte legate de educaţia din România. Principalele teme abordate au fost: adaptarea curriculei universitare la nevoile viitoarelor cadre didactice din învăţământul preuniversitar, metode inovative de predare, provocări legate de noile resurse în educaţie şi diferite tipuri de învăţare, consiliere şi orientare vocaţională şi implicarea elevilor în comunitate. 

"Ne dorim foarte mult ca această întâlnire să contribuie, prin reflecţiile critice dar, mai ales, prin colaborarea profesorilor la o mai bună pregătire a tinerilor pentru exigenţele pieţei muncii. Suntem permanent în dialog cu angajatorii şi înţelegem, pe de o parte, nevoile acestora şi, în acelaşi timp, provocările pe care le au absolvenţii în parcursul profesional şi pentru că atunci când vorbim despre educaţie problemele sunt complexe, credem că e important să ne unim resursele pentru a identifica cele mai bune soluţii şi strategii pentru viitor. Ne bucurăm că iniţiativa noastră i-a inspirat pe colegii din Sibiu şi din ţară şi vom continua să contribuim activ prin diverse proiecte la creşterea calităţii educaţiei din România", a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, Decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.

Participanţii au primit cu entuziasm invitaţia la dialog şi îşi doresc să participe la cât mai multe astfel de evenimente şi proiecte în viitor.

"Ca profesori, ceea ce ne propunem este să contribuim la egalizarea accesului la cunoştinţe pentru toţi, fără limitare în vârstă sau arie geografică, precum şi să demonstrăm că experienţa de predare şi învăţare poate fi îmbunătăţită chiar şi în condiţiile unor resurse materiale şi financiare limitate. Până la urmă, ducerea acestei aspiraţii la materializare va necesita concentrare, colaborare şi o comunitate de susţinători din diferite sectoare.

Profesorii prezenţi şi-au exprimat acordul, susţinerea şi participarea în făurirea acestui demers educaţional" (prof. univ. dr. Carmen Duşe, coordonator workshop în cadrul conferinţei).

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe pagina dedicată, la adresa: conferinte.ulbsibiu.ro/prodia/ sau pe pagina Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, la adresa: socioumane.ulbsibiu.ro, la secţiunea Comunicate de presă.

 

Tag-uri Institutii: