Publicat: 30 Octombrie, 2016 - 14:19
Share

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, va participa luni, 31 octombrie, la Conferinţa multinaţională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016, ce se va desfăşura la Londra. Activitatea este organizată de Institutul American de Aeronautică şi Astronautică şi Agenţia pentru Apărarea Antirachetă din cadrul Departamentului Apărării al SUA.

În calitate de invitat special, ministrul apărării va prezenta viziunea României asupra domeniului apărării împotriva rachetelor balistice, ca ţară gazdă pentru sistemul Aegis Ashore al SUA de la Deveselu. Cu această ocazie, oficialul român va primi, în numele și pentru Ministerul Apărării Naționale, premiul „David R. Israel” pentru rezultatele meritorii în domeniul apărării antirachetă şi ca recunoaştere a eforturilor şi implicării active a României în operaţionalizarea bazei de la Deveselu, ce găzduieşte sistemul Aegis Ashore.

În marja conferinţei, ministrul va avea o întâlnire cu viceamiralul James D. Syring, directorul Agenţiei pentru Apărare Antirachetă, la care vor discuta subiecte de interes comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.