Publicat: 12 Martie, 2012 - 11:22
Share

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Agenţia Naţională Antidrog,  împreună cu Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti organizează marţi, 13 martie 2012, o conferința de presă pentru comunicarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului RO0034, Crearea a trei Comunităţi terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE)/ Granturile SEE.

Conferinţa va avea loc în incinta Penitenciarului Bucureşti Jilava, la ora 12.00, şi va fi susţinută de promotorii români ai proiectului alături de partenerii norvegieni şi de reprezentanţi ai Ambasadei Norvegiei. Participanţii sunt rugaţi să aibă asupra lor acte de identitate necesare pentru accesul în incinta penitenciarului.

Proiectul a avut ca scop înfiinţarea a trei comunităţi terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor ce au vizat reintegrarea socială a deţinuţilor consumatori de droguri. Unul din obiectivele de bază ale proiectului a fost dezvoltarea resurselor umane din justiţie şi afaceri interne, cu atribuţii în domeniul reducerii cererii de droguri, care sunt implicate în furnizarea de servicii de sprijin şi de reintegrare socială pentru consumatorii de droguri care au săvărşit infracţiuni.

Proiectul Crearea a trei Comunităţi terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor a contribuit şi la întărirea relațiilor între instituţiile abilitate să gestioneze această problematică din România și Norvegia, prin faptul că a facilitat transferul de bune practici de la partenerii norvegieni către entităţile româneşti participante în acest proiect.

Proiectul a primit o finanţare în valoare de 359.995 euro prin intermediul Granturilor SEE (asistenţă financiară ne-rambursabilă oferită de statele AELS – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – de care beneficiază şi România).