Publicat: 13 Iunie, 2014 - 09:16
Share

Sociologul si filosoful german Wolf Lepenies se va afla la Bucuresti sambata, 14 iunie, ora 19.00, in cadrul Conferintelor Ateneului, pentru dezbaterea “Fatalitatea politicii, seductia culturii” - Andrei Plesu in dialog cu prof. dr. Wolf Lepenies. Programul prevede si o sesiune de autografe cu Wolf Lepenies, autorul volumului ”Ce este un intelectual european? Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana” (Curtea Veche Publishing, 2012). 

Evenimentul are loc pentru aniversarea a 20 de ani de existenta a Colegiului Noua Europa.

“Eminent sociolog al culturii si rafinat istoric al ideilor, navigand cu enciclopedica temeritate prin oceanul traditiei intelectuale europene a ultimelor secole, Wolf Lepenies ne propune o fascinanta radiografie a spiritului modern si postmodern, a tensiunilor care i-au asigurat grandoarea si i-au determinat framantarile launtrice. Forta argumentatiei acestui admirabil carturar umanist vine tocmai din perspectiva comparativa, din deschiderea generoasa spre o traditie europeana intr-adevar polimorfa”. Vladimir Tismaneanu

Wolf Lepenies, Dr. Dr. h.c., este Permanent Fellow (em.) la Wissenschaftskolleg zu Berlin, al carui Rector a fost intre 1986-2001, profesor emeritus de sociologie la Freie Universität din Berlin si membru corespondent al citorva prestigioase institutii academice din Europa si Statele Unite. Printre scrierile sale se numara Melancholie und Gesellschaft (1969), Das Ende der Naturgeschichte(1976), Die drei Kulturen (1985). Pentru cartea sa despre Sainte-Beuve i s-a decernat prestigiousul premiu Joseph Breitbach Au aparut in traducere romaneasca: “Ascensiunea si declinul intelectualilor in Europa”, Casa carții de stiința, Cluj, 2005;  “Ce este un intelectual european? Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana”, Curtea veche, 2012.