Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 20:45
Share

În perioada 07-08 aprilie 2016 se desfășoară la Academia de Poliție 'A.I.Cuza' Conferința științifică 'Învățământul românesc de criminalistică', organizată de Academia de Poliție 'A.I.Cuza' și Asociația Europeană pentru Cercetare Științifică în parteneriat cu Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate — CJS.

Creșterea importanței domeniilor criminalistice în procesul judiciar s-a observat în mod evident în ultimii ani, investigațiile precum și probatoriul se bazează din ce în ce mai mult pe capacitatea metodelor criminalistice de a oferi Intelligence dar și de a pune în lumină probele valide în instanță.

Conferința își propune o abordare multidisciplinară a științelor Forensic, de la domeniile clasice criminalistice la domeniile recente ca Cyber-forensic, reunind mediul academic și profesioniști din cadrul Academiei de Poliție, Institutului Național de Medicină Legală, Academiei Tehnice Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Inspectoratului General al Poliției Române.

Conferința beneficiază de intervențiile unor specialiști internaționali precum Axel Manthei, expert criminalist în domeniul armelor de foc, membru AFTE (Association of Firearms and Toolmark Examiners), membru ENFSI (European Network of Forensic Science Institutes) și inventatorul bazei de date Cartwin Pro, Giuseppe Zuffanti din cadrul Poliției statale italiene, medicul legist dr. Khumar Bakshi din New Delhi, India, Stefano Bianchi — specialist Amped și Alesandro de Bernardis, reprezentantul Raset International, producător de echipamente criminalistice.

Volumul conferinței este indexat în bazele de date CrossRef, SSRN și Google Scholar și este publicat de editura Research & Science. De asemenea, volumul conferinței va fi propus spre indexare și în alte baze de date precum Proquest, CEEOL, EBSCO ș.a. Lucrările vor fi indexate în sistemul CrossRef, fiindu-le alocate coduri DOI (Digital Object Identifier).