27 iunie 2022

Conferinţa „Women in Data Science”, un concept bazat pe iniţiativa globală a Universităţii Stanford

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În premieră pentru Timişoara, la UVT se organizează conferinţa „Women in Data Science”, un concept bazat pe iniţiativa globală a Universităţii Stanford

Conferinţa „Women in Data Science”, organizată de către FabLab în parteneriat cu Asociaţia Banat IT, la Universitatea de Vest din Timişoara, o premieră pentru centrul nostru universitar, doreşte să educe şi să inspire generaţiile tinere pentru a urma cariere în acest domeniu inovator, precum şi profesioniştii din organizaţii, pentru a-i îndruma să înţeleagă mai bine complexitatea din jurul muncii lor. Evenimentul, organizat în peste 200 de alte locaţii din întreaga lume, aduce împreună femei cu cariere deosebite în Data Science (Ştiinţa Datelor), din mediul business, public, educaţional şi al societăţii civile.

Pasionaţii de date se bucură de un eveniment dedicat Ştiinţei Datelor, în limba engleză, organizat în cadrul Universităţii de Vest Timişoara (Bd.V.Pârvan nr.4), vineri, 20 Mai, în amfiteatrul A01 (parter UVT). Women in Data Science (WiDS) Timişoara este un eveniment independent, organizat de FabLab – Social Fabrics Research Lab la Universitatea de Vest Timişoara, în parteneriat cu Asociaţia Banat IT, ca parte a conferinţei regionale Women in Data Science Central and Eastern Europe şi a Iniţiativei Globale Women in Data Science (WiDS) Worldwide, organizată de Universitatea Stanford.

Invitatele WiDS Timişoara 2022 îşi vor prezenta cele mai recente proiecte şi vor dezbate diverse aspecte ale acestui domeniu extrem de căutat. Vor avea intervenţii în cadrul conferinţei:
– Silvia Fierăscu, Organizator, Lector, Universitatea de Vest din Timişoara
– Georgiana Turculeţ, Cercetătoare Marie S. Curie, Universitatea Pompeu Fabra, Spania
– Alexandra Florea, doctorandă, Universitatea Goethe din Frankfurt, Germania
– Diana Andone, Director e-Learning Center, Universitatea Politehnica Timişoara
– Alexandra Ştefănescu, colaborator, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet
– Rafiazka Hilman, doctorandă, Central European University, Austria
– Moderator Panel Discuţii: Raluca Cibu-Buzac, CEO Luminspino

WiDS Timişoara este organizată de cele trei Ambasadoare Women in Data Science România, aflate în Timişoara, la Universitatea de Vest, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării: Silvia Fierăscu (lector), Teodora Nan (masterandă), Ariana Niţă (studentă), cu sprijinul voluntarilor FabLa ( Teodora Haneş, Miruna Lucan, Cristina Danileţ, Larisa Sofia, Ianis Ruşitoru şi Roxana Leaha), studenţi la Medial Digitală anul III.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Implicarea colegelor noastre cercetătoare, care mentorează grupe de studenţi în spiritul Ştiinţei Datelor, este una prodigioasă. Timişoara, prin Universitatea de Vest din Timişoara, se aliniază unui circuit internaţional special şi remarcabil, oferind o nouă premieră semnificativă prin găzduirea conferinţei dedicate rolului femeilor cercetătoare din domeniul Ştiinţei Datelor. Acest format de dezbatere ştiinţifică adaugă, bineînţeles, adaugă un plus de vizibilizare internaţională centrului universitar timişorean, şi ne plasează pe harta mondială WiDS.”

Women in Data Science (WiDS) Iniţiativa Globală

Conferinţa Women in Data Science (WiDS) a fost organizată pentru prima dată în Noiembrie 2015 de către Universitatea Stanford, din S.U.A., drept eveniment de o zi cu scopul de a aduce împreună femei cu rezultate excelente în Data Science (Ştiinţa Datelor). Transmisia în direct a evenimentului a fost vizionată de peste 6.000 internauţi din întreaga lume, fapt ce a semnalat şansa de a crea o oportunitate de impact global.

Iniţiativa Globală WiDS a reuşit să ajungă la peste 100.000 de mii de oameni din întreaga lume, atât cu prezenţă fizică, dar şi online, cu peste 20.000 de participanţi la WiDS Stanford şi mai mult de 200 de evenimente organizate independent, în peste 50 de ţări, de către ambasadori internaţionali WiDS.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional

Acasă

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/