30 septembrie 2022

Conferinţele Dilema veche revin la UBB

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui în perioada 14 – 16 septembrie 2022 Conferinţele „Dilema veche”.

În cadrul acestei ediţii invitaţii vor discuta pe tema „Bogaţi şi sărăci”, iar conferinţele vor avea loc, câte două în fiecare zi de program, în sala Jean Monnet a Facultăţii de Studii Europene (str. Em. de Martonne nr. 1), începând cu ora 18.00.

Intrarea este liberă.

La eveniment vor conferenţia: Radu Nechita, Bogdan Voicu, Anda Zahiu, Bogdan Glăvan, Emanuel Socaciu şi Teodor Baconschi.

„Într-o lume din ce în ce mai dezbinată, Conferinţele ‘Dilema veche’ abordează temele cu adevărat controversate pentru a dovedi că acestea se pot discuta cu folos în cadrul culturii, civilizat, chiar dacă ferm, inteligent, informat. Problema raporturilor dintre bogaţi şi săraci, dintre bogăţie şi sărăcie, este o milenară obsesie dureroasă, generatoare de frustrări, de gesturi nesăbuite, dar şi de acţiuni benefice. Conferinţele „Dilema veche” abordează această temă în stilul impus în cultura română de revista „Dilema veche”, mai ales prin deja binecunoscutele ei dosare, adică din mai multe perspective epistemice şi ideologice.

Astfel, această ediţie a Conferinţelor noastre a invitat reputaţi filozofi, economişti, sociologi şi teologi să-şi exprime punctele de vedere asupra raportului dintre bogăţie şi sărăcie.

O ediţie specială a Conferinţelor „Dilema veche” în care am invitat cele mai competente voci din disciplinele care, în opinia noastră, sunt obligatoriu de convocat dacă vrem să înţelegem cu adevărat chestiunea complicată şi nevindecabilă a rupturii dintre bogaţi şi săraci.

Mizăm pe competenţă fie şi în dauna popularităţii, într-o ediţie a Conferinţelor „Dilema veche” găzduită de cea mai prestigioasă universitate a ţării, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.”, declară Sever Voinescu, redactor-şef Dilema veche şi moderatorul conferinţelor.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)