Publicat: 15 Septembrie, 2019 - 16:46
Share
Chichirău nu a fost aleasă nici în conducerea centrală

Noua conducere centrală a USR, Biroul Național, a fost aleasă sâmbătă la cel de-al cincilea congres al partidului care a avut loc la Timișoara, cei mai mulți membri – 11 –  fiind aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna, pe locul doi, cu 9 membri, clasându-se lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR.

Deși a candidat și la o funcție în conducerea centrală a partidului, Cosette Chichirău nu a prmit suficiente voturi pentru a fi aleasă.

Procentual, lista propusă de Dan Barna a obținut 45,5% din totalul voturilor, în vreme ce lista cu care a venit Cosette Chichrău a contabilizat 36,1% din voturile de la congres.

Numărul membrilor Biroului Național a crescut de la 21 la 25, iar numărul femeilor alese în forul de conducere al partidului s-a dublat.

Lista completă a membrilor noului Biroul Național al USR:

Vicepreședinți:

 1. Iulian Bulai – echipa Barna
 2. Ion Stelian – echipa Cosette
 3. Cristina Prună – echipa Barna
 4. Nicolae Ștefănuță – echipa Cosette
 5. Claudiu Năsui – echipa Barna
 6. Cristian Seidler – echipa Cosette
 7. Allen Coliban – altă listă

Membri

 1. Liviu Mălureanu – echipa Barna
 2. Andrei Macsut – altă listă
 3. Mihai Goțiu – echipa Cosette
 4. Cătălin Drulă – echipa Barna
 5. Radu Mihail – echipa Barna
 6. Ana Ciceală – echipa Cosette
 7. Diana Mureșan – echipa Barna
 8. Tudor Benga – echipa Cosette
 9. Ionuț Stancu – altă listă
 10. Ionuț Moșteanu – echipa Barna
 11. Dumitru Dobrev – echipa Cosette
 12. Silvia Dinică – echipa Barna
 13. Ștefania Petre – echipa Cosette
 14. Vlad Botoș – echipa Barna
 15. Elek Levente – altă listă
 16. Cristian Moș – echipa Barna
 17. Teodora Stoian – echipa Cosette

“Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale, și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă”, a declarat Dan Barna, președintele USR, într-o conferință de presă.

Liderul USR a mai spus că alături de el sunt mulţi oameni care vor face parte din viitoarea guvernare a Alianţei USR PLUS, pe care Uniunea i-a mandatat cu încredere şi sprijin „pentru a duce în următorii doi ani acest partid la guvernarea României”.

Principalii candidați la șefia USR, Dan Barna și Cosette Chichirău, și-au anunțat, pe 12 august, echipele pe care le propun pentru conducerea partidului la congresul din septembrie. Președintele în funcție al partidului și-a intitulat lista de candidați pentru Biroul Național ”echipa Barna – USR la guvernare!”, în vreme ce deputata Cosette Chichirău și-a numit lista ”Uniți Salvăm România”.

Pe 6 septembrie, Dan Barna a fost ales președinte al partidului Uniunea Salvați România pentru un nou mandat, în cadrul unui scrutin intern desfășurat online în perioada 1-5 septembrie. Din totalul de peste 16.000 de membri USR, au votat 9.314 persoane, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi (65.75%), în vreme ce Cosette Chichirău, principalul contracandidat, a primit 2.907 voturi (31.35%).

Ulterior, Chichirău l-a acuzat pe Barna că, prin oamenii puși să supravegheze votul electronic intern, ar fi avut posiblitatea să fraudeze scrutinul, acuzații respinse însă de președintele USR. 

A fost validată și alegerea lu Dan Barna în funcția de președinte al USR în urma scrutinului online de la începutul lunii.  Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: