21 septembrie 2021

Consiliere gratuită pentru candidaţii care încă sunt indecişi cu privire la programul de studii universitare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC), oferă în perioada procesului de admitere servicii de consiliere gratuită pentru candidaţii care încă sunt indecişi cu privire la programul de studii universitare pe care vor să-l urmeze.

Astfel, candidaţii pot utiliza platforma de consiliere psiho-vocaţională YTM pentru a completa un test de orientare vocaţională, prin care îşi vor evalua personalitatea, aptitudinile şi interesele profesionale, urmând a primi la final recomandări cu privire la programele de studii universitare care se potrivesc profilului lor.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Cei care doresc o şedinţă de consiliere individuală, pot solicita acest lucru fie prin completarea acestui formular, fie prin selectarea opţiunii „Am nevoie de consiliere” de pe platforma de admitere online a UVT, urmând să fie contactaţi apoi pentru programa sesiunii de consiliere. De asemenea, încurajăm candidaţii care aleg să completeze dosarul de înscriere de la sediul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) să poarte o discuţie faţă în faţă cu un consilier al Centrului nostru de Consiliere şi Orientare în Carieră, pentru a-şi clarifica opţiunile de carieră care li se potrivesc mai bine. Cea mai bună opţiune se va profila în directă legătură directă cu vocaţia şi talentul fiecărui candidat în parte.”

De asemenea, vineri, 9 iulie 2021, începând cu ora 14:00, invităm candidaţii la un webinar în care va fi pusă sub analiză întrebarea „Cum îmi aleg programul de studii potrivit carierei pe care îmi doresc să o urmez?”.

CCOC-UVT îşi propune să vină în sprijinul elevilor în procesul de identificare a programelor de studii potrivite, în procesul de înţelegere a valorilor şi intereselor profesionale şi a modului în care acestea se pot corela cu tipul de personalitate, fiind abordaţi şi paşii decizionali necesari pentru o alegere asumată şi informată.

De asemenea, pentru elevii care doresc să aplice la facultăţile din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, la finalul webinarului va avea loc o sesiune de Q & A cu privire la modalităţile de admitere şi specificitatea fiecărui program de studii, unde pot lansa toate nedumeririle pe care doresc să şi le clarifice.

Înscrierea pentru a participa la webinar se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR până în data de 9 iulie 2021, ora 12:00, iar detaliile de conectare vor fi transmise printr-un e-mail.

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul ţării, vine în întâmpinarea candidaţilor cu o ofertă de 75 de programe de studii universitare de licenţă şi peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10600 de locuri disponibile, dintre care peste 3700 finanţate de la bugetul de stat (2300 de locuri pentru studiile universitare de licenţă şi 1400 pentru studiile universitare de masterat).

Procesul de înscriere la studii universitare se desfăşoară exclusiv online, iar informaţii despre întreg procesul de admitere la UVT şi despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.