Publicat: 18 Iulie, 2019 - 12:09
Share

În perioada mai 2018 - iunie 2019, peste 370 de persoane cu boli grave au primit îndrumare socio-medicală, informare şi consiliere adaptate nevoilor şi situaţiilor cu care se confruntă, în cadrul proiectului "SMS pentru Viaţă - Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi", derulat de Asociaţia M.A.M.E. Pentru al şaselea an la rând, proiectul a fost susţinut de Fundaţia Vodafone România, finanţarea acordată pentru ediţia 2018/2019 fiind de 166.800 lei.

Pacienţii care au solicitat sprijinul Asociaţiei M.A.M.E. au primit 2.148 de ore de consultanţă, în cadrul cărora au fost îndrumaţi cum să acceseze servicii psiho-socio-medicale în ţară, dar mai ales în străinătate. Totodată, au primit sprijin în procesul de strângere a fondurilor necesare susţinerii investigaţiilor, tratamentelor medicale şi a intervenţiilor chirurgicale efectuate la clinici din străinătate, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donaţii prin SMS.

De la lansarea proiectului "SMS pentru Viaţă - Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi" şi până în prezent, peste 2.000 de beneficiari au primit consiliere. Dintre aceştia, 60 au fost eligibili pentru stângerea de fonduri cu ajutorul unui numar scurt de SMS pentru donaţii. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea de campanii SMS au primit consultanţă în vederea utilizării altor metode de atragere de fonduri, rezultatul fiind că alte 250 de persoane au reuşit să strângă, parţial sau integral, fondurile de care aveau nevoie. În toţi cei şase ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donaţiilor strânse astfel pentru pacienţii cu boli grave ajungând la peste 900.000 de euro, bani folosiţi pentru plata unor tratamente şi investigaţii medicale la clinici din străinătate.

*** Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei şi serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 30 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ şi www.facebook.com/fundatiavodafone.

*** Asociaţia M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicină, Educaţie) este o organizaţie non-profit care sprijină copiii şi tinerii diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave din România. În cei 10 ani de activitate, a oferit servicii de informare şi îndrumare, dar şi suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienţi oncologici. A derulat campanii de informare şi conştientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociaţie şi rezultatele obţinute până în prezent, vă invităm să accesaţi: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME.

Tag-uri Institutii: