10 august 2022

Consilierii generali ai Capitalei, vot important pentru înfiinţarea „Şcolii Regale”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Elevii din Sectorul 1 vor avea o şcoală nouă în zona Casa Presei Libere: „Şcoala Regală”. Astăzi, Primăria Sectorului 1 a făcut un pas important în procesul de amenajare a acestei unităţi de învăţământ în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, în care funcţionează, în prezent, sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1.

La cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, 29 iulie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 7 abţineri, schimbarea destinaţiei imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităţilor specifice Administraţiei Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfăşurare de activităţi şcolare.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp şi va fi pus la dispoziţia Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” pentru ore de studiu individual al instrumentelor. Astfel, elevii acestui colegiu vor putea aprofunda în clădirea „Şcolii Regale” studiul viorii, al harpei, al percuţiei, contrabasului, violoncelului etc.

În prezent, la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” învaţă aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea presupune 4- 5 schimburi/zi pentru studiu. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 se pretează a fi utilizat de unităţi de învăţământ în care studiul se poate face individual.