6 iulie 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluare unor farmacii Otifarm de către Sensiblu SRL

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL intenţionează să preia 23 de farmacii Optifarm.

Sensiblu SRL este o companie activă pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiţii pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investiţiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producţia şi distribuţia produselor alimentare congelate, mass-media, distribuţia de cărţi, jucării şi produse cosmetice etc.

În ceea ce priveşte domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Cele 23 de farmacii Optimarm sunt localizate în judeţele Gorj, Hunedoara şi în Municipiul Bucureşti, 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar 4 în mediul rural.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal.