26 mai 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Ergo Asigurări SA şi Ergo Asigurări de Viaţă SA de către SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare SA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare SA preia Ergo Asigurări SA şi Ergo Asigurări de Viaţă SA.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare SA, parte a Grupului Signal Iduna, este activă pe piaţa asigurărilor de viaţă şi de spănătate din România. Grupul SIGNAL IDUNA operează în România din iunie 2008, în principal pe piaţa asigurărileor private de sănătate, dar oferă şi produse pe segmentele de asigurări de viaţă şi asigurări de accidente.

Ergo Asigurări Generale şi Ergo Asigurări de Viaţă oferă asigurări generale şi asigurări de viaţă, fiind parte a grupului Ergo.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.