27 octombrie 2021

Consiliul concurenţei a autorizat preluarea Euroagregate SRL şi a activităţilor SUT-ICIM SA şi I.R.C.A. SRL de către Romcim SA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Romcim SA preia compania Euroagregate SRL şi, totodată, achiziţionează activităţile firmelor SUT-ICIM SA şi I.R.C.A. SRL.
Romcim SA face parte din Grupul CRH şi este activă pe piaţa producţiei de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Romcim SA deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

Grupul CRH este un grup cu prezenţă la nivel mondial, având o activitate diversificată în domeniul materialelor de construcţii în întreaga lume şi este prezent la nivel naţional prin participaţii directe ale Romcim, respectiv prin participaţii ale altor companii din grup într-o serie de societăţi din România.

Euroagregate SRL, respectiv SUT-ICIM SA şi IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcţii şi îşi desfăşoară activităţile în judeţul Braşov.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.