12 august 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea IBS Filtran Kunstoff/Metallerzeugnisee GmbH, Germania, de către Filtration Group Corporation, SUA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Filtration Group Corporation, SUA, prin Clear Edge Filtration GmbH, Germania, a preluat IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH.

Filtration Group Corporation deţine deja 60% din pârţile sociale ale IBS, iar în urma tranzacţiei a achiziţionat şi restul de 40%, obţinând, astfel, control unic asupra companiei germane.

Filtration Group Corporation oferă o gamă largă de soluţii de filtrare pentru industriile: alimentară, a băuturilor, apei, microelectronicelor, telecomunicaţiilor, a mediului înconjurător, medicală, farmaceutică, a bioştiinţei, fluidelor hidraulice, de minerit, finisaje industriale şi sectorul energetic.

IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH, Germania, produce şi distribuie sisteme de filtrare pentru producătorii de autovehicule şi transmisii, în special în Europa. IBS nu are subsidiare.

Atât Filtration Group Corporation, SUA, cât şi IBS Filtran Kunstsoff-/ Metallerzeugnisse GmbH, Germania au vânzări pe teritoriul României.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.