7 iulie 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Ţiriac Leasing IFN SA de către Banca Transilvania SA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania SA intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN SA.
Banca Transilvania SA este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Banca Transilvania SA oferă clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, produse şi servicii bancare, în conformitate cu autorizaţia emisă de Banca Naţională a României. De asemenea, Banca Transilvania SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 1997.

Ţiriac Leasing IFN SA este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare, prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Iunie 2022
Biroul de Presă