27 octombrie 2021

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor companii din grupul financiar IDEA de către Banca Transilvania S.A.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenţionează să preia Idea Bank S.A. şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L.

Banca Transilvania S.A. este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania care furnizează o gamă largă de servicii financiare în România, precum: servicii bancare, servicii de investiţii, servicii de administrare a portofoliilor şi leasing.

Idea Bank S.A., Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L. fac parte din Grupul Idea în România. Idea Bank S.A. oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment S.A. oferă servicii de consultanţă financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN S.A. furnizează servicii de leasing financiar şi credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare S.R.L. intermediază produse de asigurare.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.