25 mai 2022

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Ergo Asigurări S.A. şi Ergo Asigurări de Viaţă S.A. de către SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. intenţionează să preia companiile Ergo Asigurări S.A. şi Ergo Asigurări de Viaţă S.A.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. este parte a Grupului SIGNAL IDUNA şi este activă pe piaţa asigurărilor de viaţă din România. Grupul SIGNAL IDUNA operează în România din iunie 2008, având ca principală direcţie asigurările private de sănătate, oferind, totodată, şi produse pe segmentele de asigurări de viaţă şi asigurări de accidente.

Ergo Asigurări S.A., companie a Grupului Ergo în România, desfăşoară activităţi de asigurări generale începând din anul 2007. Ergo Asigurări S.A. şi-a început activitatea pe piaţa românească de asigurări cu denumirea FIBA Asigurări, fiind o investiţie directă a grupului financiar Credit Europe Group N.V., parte a holdingului FIBA Group, societatea fiind preluată în anul 2015 de către Grupul Ergo.

Ergo Asigurări de Viaţă S.A. este o societate românească a Grupului Ergo, înfiinţată în anul 2009, şi care şi-a început activitatea efectivă în luna mai 2010.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.