Publicat: 27 Decembrie, 2016 - 19:06

Tranzacția prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere.

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P.

Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producția de covoare țesute pentru spații rezidențiale și comerciale, servicii de traducere, dublare și subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluții hardware, software pentru industria dentară, producția de metal și pulberi ceramice, producția de rumeguș și alte produse de lemn pentru industria DIY și alte sectoare industriale, producția de

generatoare industriale și motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate și gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora și al serviciilor post-omologare, producția și decorarea recipientelor de sticlă de lux etc).

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Comunicat de presă - Consiliul Concurenței